Fröken, kan barn gå på kurs?

Skrivet den av

Under vårterminen har min tvåa programmerat i Scratch Jr vilket ni har kunnat läsa om i tidigare inlägg. De sista veckorna avslutade vi terminens arbete med att eleverna fick gå en webbkurs i Scratch Jr på Årstaskolans kursportal. Efter att jag testat kursen själv i påskas fick eleverna skapa egna konton och sätta igång med kursen vilket väckte frågan ”Fröken, kan barn gå på kurs?” Vi skrattade tillsammans åt att det inte bara är vuxna som går på kurs ibland utan att även eleverna går på kurs nu:)

Kursen är väldigt fint upplagd med instruktionsfilmer som följs av ett quiz. Mellan kursen och filmen har eleverna testat det filmen visat i Scratch Jr. Genom kursens upplägg har eleverna repeterat det vi lärt oss tidigare under terminen och de har avslutat med att programmera ett pekspel. Eleverna har arbetat mycket koncentrerat med sina kurser och de har varit mycket uppskattade. Kursen hittar ni här: https://kurser.arstaskolan.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *