Sortera

Vi börjar nu med NTA-temat Fast eller flytande. Här finns info om vad NTA är. Jag har en lärarstudent nu, Sevinc som höll i lektionen som vi planerat tillsammans. Vi startade med att vi berättade om arbetsområdet, vad vi har för lärandemål med det för att sedan prata om vad fasta föremål är för något. Eleverna arbetade sedan i par och fick en bricka med olika fasta föremål som de sorterade utifrån färg och sedan form. De dokumenterade sin sortering genom att fotografera den och skriva om den i sin NO-bok som de har i Book Creator på iPaden. Lektionen avslutades med att paren redovisade sina sorteringar för varandra. Under lektionen övade eleverna på att sortera föremål utifrån dess egenskaper, på ord och begrepp för att beskriva föremålen, på att dokumentera sitt arbete och att redovisa sitt arbete för sina kamrater.

En reaktion på “Sortera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *