Fjärilens livscykel

Den här hösten har vi haft fjärilslarver i klassen vars utveckling klassen följt tills de blev fjärilar. De har ingått i ett större tema om insekter där vi bland fördjupat oss om den röda skogsmyran. I samband med att vi följt fjärilens utveckling tog jag tillfället att arbeta med förklarande texter om fjärilens livscykel. Vi har arbetat med flera insekters livscykler och jämfört med fjärilens. Till modelltext för att arbeta med textgenrens struktur använde jag en text om nyckelpigans livscykel. Av den texten gjorde jag en genreplansch som vi nu har uppe på väggen.genreplansch-forklarande-textI slutet av arbetet i samband med att vi släppte ut våra fjärilar skrev eleverna egna texter.plansch-fjarilens-livscykeltistelfjarilens-livscykel1 tistelfjarilens-livscykel2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *