Gemensam omskrivning

Idag har vi fortsatt vårt arbete med sagan om de tre små grisarna genom att göra gemensamma omskrivningar av sagan. Jag hade valt att ha lektionen i halvklass och en av mina nyanlända elever skrev med sin studiehandledare så vi har nu tre nya sagor. Vi inledde lektionen med att jag ställde frågor om vad sagan om de tre små grisarna handlade om och skrev upp svaren på smartboarden. Vi hade sedan svaren uppe på smartboarden och jag berättade att vi ska byta ut grisarna mot något annat djur. Vilket? Grisarna byggde hus, vad ska våra djur göra osv. Det blev ett stort engagemang och många idéer. Vi fick rösta oss fram till mycket i vår planering. Jag skrev ner vår planering bredvid det vi skrivit om de tre små grisarna.plan vargMed hjälp av våra planeringar skrev vi sedan nya sagor tillsammans. Vi avslutade dagen med att läsa upp våra sagor för varandra. De var mycket stolta över sina sagor och skrattade tillsammans åt varandras. Om du vill läsa om hur vi arbetat lektionerna innan med sagan om de tre små grisarna kan du läs om det här och här.
vargarnadttg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *